miercuri, 29 august 2012

Abilitati si antrenament

Abilităţi

Pe Howrse, există şase categorii de abilităţi:
  • Rezistenţă
  • Viteză
  • Dresaj
  • Galop
  • Trap
  • Sărituri
Abilităţile maxime pe care un cal le poate dobândi în timpul vieţii, prin activităţile efectuate, sunt determinate la naştere în funcţie de rasă şi strămoşi. Acestea variază, deci, de la un exemplar la altul, chiar şi pentru exemplarele din aceeaşi rasă. Totuşi, din punct de vedere logic, un alergător nu va ajunge niciodată campion la o cursă de galop! Având în vedere că potenţialul unui cal nu poate fi extins la nesfârşit, va veni un timp la care calul nu va mai evolua. Depinde de dumneavoastră să dezvoltaţi abilităţile calului la maxim!
Există 3 modalităţi principale prin care puteţi îmbunătăţi abilităţile unui cal:
  • plimbări
  • antrenament
  • competiţii
Atenţie la sănătatea calului dvs. Dacă îl antrenaţi sau îl duceţi la plimbare ori dacă îl înscrieţi în competiţii, iar sănătatea lui nu este la 100%, nu va câştiga numărul maxim de puncte pentru abilităţi. În cazul în care calul dvs. nu obţine abilităţi maxime, nu le va putea recupera ulterior.
De asemenea, mai există alte două modalităţi de îmbunătăţire a abilităţilor:
  • Jocuri cu mânji cu vârsta cuprinsă între 8 şi 16 luni. Jucându-vă cu mânjii, puteţi câştiga până la 60 de puncte de abilităţi.
  • Lecţii, începând cu vârsta de doi ani. Veţi pierde 30% din energie. Câştigurile în abilităţi depind de calitatea lecţiilor oferite de centrul în care este adăpostit calul dvs. Lecţiile oferă câştiguri în abilităţi pentru primele 2 potenţiale ale unui cal sau ponei. Vă rugăm să nu uitaţi că lecţiile nu mai oferă câştiguri în abilităţi după vârsta de 25 de ani!

După ce aţi încheiat dezvoltarea abilităţilor calului, acestea sunt afişate cu litere îngroşate în potenţialul genetic al calului. Încheierea dezvoltării înseamnă finalizarea antrenamentelor şi a plimbărilor şi câştigarea de către cal a abilităţilor posibile în cadrul competiţiilor.

Antrenament

Antrenamentele încep la vârsta de 18 luni cu plimbări. Există trei tipuri de plimbări: alergare, galop şi trap. Fiecare dezvoltă abilităţi specifice (alergare, galop, sărituri). Puteţi alege plimbări scurte pentru a dezvolta viteza sau lungi pentru rezistenţa calului dvs. Veţi vedea cum căsuţa „Abilităţi” (în mijlocul paginii de profil a calului dvs.) se umple treptat cu stele. Vă rugăm să nu uitaţi că mărirea abilităţilor este limitată şi, la un moment dat, calul dvs. nu va mai câştiga în abilităţi atunci când merge la plimbare.
La 2 ani, calul poate începe antrenamentele. Fiecare abilitate are o activitate de antrenament asociată; dumneavoastră alegeţi durata unei sesiuni de antrenament folosind lista derulantă care apare atunci când apăsaţi pe disciplină. Puteţi combina câteva tipuri de antrenament în decursul unei zile, dar ţineţi cont de nivelul de energie a calului şi de timpul din istoric, pentru a vă asigura că oferiţi suficientă odihnă calului. Nu uitaţi că trebuie să adormiţi calul cel mai târziu la ora 10 seara!
Când calul ajunge la vârsta de 5 ani, puteţi să vă plimbaţi pe plajă. Acestea sunt plimbări speciale, în care calul pierde din cea mai slabă abilitate pentru a câştiga în cea mai bună. Cu cât este mai lungă plimbarea, cu atât este mai mare schimbul de abilităţi. Atenţie, schimbul este limitat şi depinde de potenţialul genetic al calului.
Nu uitaţi că, în cazul în care moralul calului dvs. nu este 100 atunci când este plimbat pe plajă, transferul abilităţilor va fi sub cel optim şi pierdut definitiv.

Bonusuri

Acestea apar într-o fereastră pe pagina calului. Acestea reprezintă puncte adăugate la abilităţi, dar nu trebuie confundate cu abilităţile în sine. Pot conta pentru rezultatele competiţiilor, dar nu contează pentru nivelul minim solicitat pentru competiţii.
Pot fi asociate cu:
  • Centrul în care este adăpostit calul, în funcţie de prestigiul acestuia
  • Diferitele obiecte cumpărate de la magazin sau de pe piaţa neagră sau găsite în boxă
Acestea sunt, de asemenea, afişate cu un semn + în faţă atunci când mutaţi cursorul pe cadrul „Abilităţi".
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu